KÖVESS MINKET!

Accumulation swing index

Kereskedési döntéseket hozni bizony nem egyszerű, hiszen soha nem tudhatjuk, mikor fog ténylegesen az irányunkba menni az adott termék árfolyama. Ebben a cikkünkben egy olyan indikátort tárgyalunk, amely útmutatást adhat számunkra, arra vonatkozóan, hogy mikor érdemes pozíciót nyitnunk.

Az Akkumulációs Swing Indexet (ASI) Welles Wilder publikálta a Technikai kereskedési rendszerek új koncepciójában. Ez az eszköz főleg konfirmációs lehetőségek meglovagolásában használható kiválóan, de használható vételi és eladási szignálok meghatározásához is. Az ASI határidős termékek kereskedéséhez lett kifejlesztve, viszont épp olyan jól használható deviza és részvénykereskedésben is.

Számítása
SI(x)= 50*Záróár(x-1) - Záróár(x) + 0,5*(Záróár(x-1) - Nyitóár(x-1)) + 0,25*(Záróár(x) - Nyitóár(x))/R)*(K /T)
ASI(x) = SI(x-1) + SI(x)

ahol,
SI(x) - Swing technikai indikátor számítása
SI(x-1) - a Swing index előző periódushoz tartozó értéke
R - paraméter, amit egy bonyolult formula alapján számítanak ki az aktuális záróár alapján és az előző periódusú maximum és minimum között.
K - két érték közül a legnagyobb (Csúcs (x-1) - Záróár (x)) és (Mélypont (x-1) - Záróár (x))
T - a maximum árváltozás a kereskedési időszak alatt.
ASI(x) - Akkumulációs Swing Index aktuális értéke.
A Swing technikai indikátor egy olyan indikátor, amely segítségével a sávokból való kitörést tudjuk könnyedén lekereskedni.


Használata
Az indikátor kiválóan alkalmazható más indikátorokkal, technikai eszközökkel együtt, a jelzéseknek a megerősítésére. Ezen felül önmagában is használható a technikai elemzés klasszikus elemeivel együtt úgy, mint a trendvonalak, amelyekről bővebb információt itt találhat az olvasó.

Vételi jelzések
Vételi pozíciót veszünk fel, amikor az Akkumulációs Swing Index kitör a ráhúzható eső trendvonalból, vagy amikor az ár az ellenállás fölött konszolidálódik. Lentebb az arany órás grafikonját láthatjuk, amint kitör a rövidtávú eső trendvonalából a grafikonon és az ASI indikátoron is.
Eladási jelzések
Eladási pozíciót veszünk fel, amikor az Akkumulációs Swing Index letöri az emelkedő trendvonalat, és konszolidációs periódust a támaszvonal alatt történik. Példánkban az arany grafikonját láthatjuk, amint kitör a rövidtávúÖsszegzésképpen elmondható, hogy az Akumulációs Swing Index az egyik legjobban használható eszköz, más technikai indikátorok és gyertyakonfigurációk jelzéseinek megerősítésére. 

« Vissza