KÖVESS MINKET!

Aligátor indikátor

Az aligátor egy rafinált állat, aki hatékonyan ragadja el az áldozatát, miképpen a Bill Williams indikátor is vadászik a profitra. Következő cikkünkben azt tekintjük át, hogy hogyan jelzi ez az erős indikátor a beszálló pontokat.
 

Az Aligátor Bill Williams indikátor egy olyan mozgóátlagokra épülő kombinált indikátor, melyet a trend kimutatására, valamint vételi és eladási pozíciók meghatározására használnak.

Az indikátor felépítése
Az indikátor három mozgóátlagból áll össze, melyeket különböző színekkel jelöltünk az alábbi grafikonon:
A zöld színnel jelölt indikátor (Az aligátor ajka) 5-ös periódusú simított mozgóátlag, 3 nappal a jövőbe előre mutatóan.
A piros színnel jelölt vonal a (az aligátor foga) 8-as periódusú simított mozgóátlag, 5 gyertyával a jövőbe mutatva.
A kék színnel jelzett vonal (az aligátor állkapcsa) 13-as periódusú simított mozgóátlag, 8 gyertyával előremutatva.

Az indikátor jelzései
Az indikátor három vonalának egymáshoz viszonyított helyzete ad információt a trend erősségéről. Minél jobban eltávolodnak egymástól, annál erősebb a piacon uralkodó trend. Amikor az indikátor vonalai összeszűkülnek (az aligátor alszik), lecsökkennek az ármozgások. Minél tovább szűkül össze az indikátor, annál hevesebb ármozgásokra számíthatunk a jövőben piacon. Ilyenkor, amerre az ""aligátor"" szétnyitja a száját, abban az irányban érdemes pozíciót felvennünk. Amikor az aligátor jóllakott és vidám (az indikátor vonalai igen szélesre nyíltak), ismét aludni tér (összeszűkülnek a vonalak).

Kereskedési jelzések
Vételi jelzést kapunk az indikátortól, amikor a három vonal keresztezi egymást, majd a zöld maga alá utasítja a másik két vonalat. Minél jobban szétnyílik ilyenkor az aligátor szája, annál erősebb az emelkedő trend. A pozíciónkat akkor zárjuk, amikor a zöld vonal a másik két vonal alá süllyed.
Eladási jelzést kapunk az indikátortól, amikor a három vonal úgy keresztezi egymást, úgy, hogy a zöld vonal a másik két vonal alá bukik. Minél jobban szétnyílik az aligátor szája, annál erősebb az eső trend. A pozíciót zárjuk, amikor a zöld vonal alulról felfelé keresztezi a többit. Hullámok meghatározása
Az indikátor nem csak a trend irányának, valamint vételi és eladási pozíciók azonosítására használható, hanem az Elliott szerinti hullámok természetének meghatározására is. Amikor az árak az ""aligátor száján kívül"", tehát az indikátoron kívül kereskednek, akkor impulzus hullámokat figyelhetünk meg. Amikor a gyertyák az aligátor szájában maradnak, korrektív hullámok formálódnak. 
« Vissza