KÖVESS MINKET!

MACD hisztogram

Mivel az MACD jelentős késéssel reagál a piaci változásokra, mintegy az indikátor indikátoraként az MACD hisztogram segítségével előre jelezhetjük az MACD majdani szignáljait. Lévén egy indikátorból képezzük, az MACD hisztogram jelzései nem számítanak a legmegbízhatóbbak közé, használata elővigyázatosságot igényel. Az MACD hisztogram esetleges téves jelzéseit elkerülhetjük, ha használatát momentum indikátorokkal (Stochastic, RSI) kombináljuk.

A hisztogram az MACD és a szignálvonal közötti különbséget méri. Pozitív tartományban van, ha az MACD a szignálvonal felett van, illetve a negatívban, ha az MACD a szignálvonal alatt tartózkodik. A hisztogram csúcspont utáni csökkenése jelzi, hogy az MACD újra közeledik a szignálvonalhoz, ezért a szignálvonal keresztezése várható, ami az MACD egyik leggyakoribb szignálja.

Az OTP grafikonja alatti MACD hisztogram a középvonaltól eltávolodva "extrém" mélységbe került, majd újra emelkedni kezdett, így jóval az MACD váltása előtt jelezte a piaci hangulat változását a bankpapír piacán.


« Vissza