KÖVESS MINKET!

Díjak, jutalékok

Portfolio Online Tőzsde

Az Erste Befektetési Zrt. - Portfolio Online Tőzsde befektetési szolgáltatások díjjegyzéke - hatályos 2018. október 04-től  itt érhető el.

Az Erste Befektetési Zrt. - Portfolio Online Tőzsde internetes hirdetménye - hatályos 2019. április 2-tól  itt érhető el.

A díjjegyzék 2018. december 14. napjával történő módosításának közleménye innen érhető el.

Az Erste Befektetési Zrt. hatályos díjjegyzéke.

Felhasználói kézikönyv

Magyar piac

A BÉT-en jegyzett értékpapírok vétele és eladási esetén 0,3%, minimum 200 Ft a kereskedési költség napon túli ügyletek esetén. Napon belüli ügyletek (daytrade) esetében a díjtétel ~0,15%, minimum 200 Ft mind a vételi, mind az eladási ügyletlábra felszámítva.

(Nálunk nem kell előre megadni, hogy napon belül szándékozik lezárni pozícióját. A rendszer a nap végén ellenőrzi, hogy azonos részvényben, azonos mennyiséggel mennyi vétele és eladása volt, és amennyiben a vételi és az eladási oldal darabszáma azonos, úgy az eladási oldal jutalékát jóváírják a számláján. Amennyiben a kettő mérete különbözik egymástól, úgy a kisebb darabszámú tranzakció jutalékát írják jóvá. Így a vételi oldal 0,3%-os jutaléka a díja a teljes napon belüli adásvételnek.)

Határidős ügyletekkel 200 Ft/kontraktus áron van lehetősége kereskedni.

Amerikai piacok

A tőzsdei bizományosi díj a Nasdaq és NYSE piacán kereskedett USD-ben jegyzett részvények esetén 0,45%, minimum 10 USD. Ezen piacok vonatkozásában daytrade kedvezmény nincs.

Német és osztrák piacok

A tőzsdei bizományosi díj a DAX és az ATX piacán kereskedett euróban jegyzett részvények esetén 0,3%, minimum 7 euró. Ezen piacok vonatkozásában daytrade kedvezmény nincs.

 

Portfolio Global Díjjegyzék

Portfolio Global deviza-, CFD-, index CFD kondíciós lista

deviza_cfd_index_cfd_kondiciok.pdf

FX és CFD fedezeti követelményváltozások 2016. november 3.-tól.

Portfolio Global díjjegyzék 2019. január 3-től:
PortfolioGlobal Dijjegyzek170311 (PDF)

Közzététel a díjjegyzék módosításáról:
Közzététel díjjegyzék módosulásáról (PDF)

Portfolio Global hirdetmény 2019. január 3-től:
Portfolio Global Hirdetmény a kapcsolódó közzététel pedig ITT érhető el.

Real-time előfizetés

 Ahhoz, hogy egyes termékek esetében az adatokat valós időben láthassa, élő adat előfizetésre van szükség. Ehhez az útmutatónkat itt tekintheti meg.

A tőzsdei valós idejű adatdíjak a Portfolio Global számlán kerülnek terhelésre.

A valós idejű tőzsdei adatokra vonatkozó díjtételek listáját megtekintheti ide kattintva.

CFD finanszírozási költségek

A tőkeáttételes CFD pozíciókat kereskedési napon túli megtartás esetén finanszírozni kell. A másnapra átvitt nyitott CFD pozíció, kamatfizetési kötelezettséget vagy jogosultságot von maga után. Long pozíció esetén az overnight kamatot a befektetőnek kell megfizetnie, amit a LIBOR + marzs osztva 360 (vagy 365) nappal számítanak ki. Short pozíció esetén a LIBID - marzs osztva 360 (vagy 365) nap a számítás alapja. Short pozíció esetén kamatjóváírás és kamatfizetési kötelezettség keletkezése egyaránt elképzelhető.

Napon belüli kereskedés esetén nincsen kamatfizetési kötelezettség és kamatra való jogosultság sem. A kamatot mindig a bekerülési ár szerint megnyitott teljes pozíció után számítjuk ki, legyen szó long vagy short pozícióról.

„A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Az Erste Befektetési Zrt.-nél a lakossági befektetői számlák 71%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.”