Beszáll a GM, száguld a Nikola árfolyam (2020.09.08. Portfolio)

A tavalyi bevezetés óta látott, de leginkább idén tavasztól indult nagy ralit lehetne egy 5 hullámú emelkedésnek számozni, azaz egy emelkedő trend első nagy lábának. Aztán a júniusi 94 dollár körüli tetőpontról nézve éles váltás következett be, amit egyelőre korrekciónak lehetne számozni, és kellett is, hogy leengedjék azt a kezdeti lufit, amit az év első felében fújtak. Viszont meg van rá az esély, hogy a július végi 29 dolláros mélypont kijelölhette ennek a korrekciónak a végét, és talán elindulhatott egy új emelkedő trend. Ezt támasztja alá az OBV indikátor, pláne hogy már most magasabban van, mint a júniusi árfolyamcsúcsnál, tehát megy befelé a pénz a részvénybe.

A keddi kereskedésben pedig a GM-es hírre nagy forgalommal, réssel indult meg az árfolyam, bár egyelőre elakadt a lilával jelölt csatorna tetejénél. Ha tényleg itt vagyunk az új emelkedő mozgás elején, akkor kevés hezitáció után ennek tovább kéne emelkednie, a 62 dolláros szint elérése pedig "egyértelművé" tehetné, hogy erőteljes mozgás előtt állhatunk. Ebben az esetben a következő hónapokban, 1-2 évben az árfolyamnak új történelmi csúcsra kéne mennie, és jóval 100 dollár fölé.

Nikola napos bontású grafikon
Nikola napos bontású grafikon

Ugyanakkor ha a következő napokban visszaesne 45 dollár alá, és alatta is zárna, akkor jó eséllyel további konszolidáció jöhetne a 29-45 dolláros tartományban, akár egy újabb mélypont is kialakulhatna 29 dollár alatt, és majd csak azután jöhetne a fordulat.

Címlapkép forrása: https://nikolamotor.com/badger

További cikkeink

Fontos adatok jönnek a héten
Fontos adatok jönnek a héten

Felpörög az amerikai gyorsjelentési szezon.

| Szabina Péter |

Ismét elindult a gyorsjelentési szezon
Ismét elindult a gyorsjelentési szezon

Mire számíthatunk?.

| Szabina Péter |

Történelmi csúcson a Google
Történelmi csúcson a Google

Meddig mehet még?.

| Szabina Péter |

Túl van a korrekción az AMD?
Túl van a korrekción az AMD?

Érdemes most vennI?.

| Szabina Péter |