KÖVESS MINKET!

Termékek

 

Magyar tőzsde

A Portfolio Online Tőzsde rendszerében 0,3% min. 200 Ft-os jutalék mellett üzletelhet magyar részvényekkel. Napon belüli kereskedés esetén a jutalék 0,15%.

Day-trade kedvezmény

A kereskedési rendszerben lehetősége van napon belüli (Day-Trade) ügyletek lebonyolítására, akár tőkeáttétellel is. Day-trade ügylet keretében nem csak vételi, hanem eladási ajánlattal is indíthatja pozícióját, így hasznot húzhat a részvényárak napon belüli eséséből is.

A jutalékszámítás menete a következő:

Napon belüli ügyletek (Day-trade) esetén az ajánlat megadásakor a BÉT bizományosi díjak kerülnek feltüntetésre a kereskedési rendszerben. Tőzsdezárást követően ha azonos termékből, ellentétes irányban, azonos mennyiségre adott megbízásai voltak, melyek azonos BÉT kereskedési napon teljesültek, úgy a díjak megállapítása a következő: amennyiben a vételi és eladási oldalon található mennyiség (darabszám) azonos, úgy az eladási oldal jutalék összegét az ERSTE Bank Befektetési Zrt. teljes összegben jóváírja az ügyfélszámlán. Így van lehetőség kb. ~0,15%-os napon belüli jutalékra szert tenni.

A ~0,15%-os Day-trade kedvezmény jelenleg kizárólag a Budapesti Értéktőzsdén kereskedett részvények esetén érhető el.

Befektetési hitel

A befektetési hitel kizárólag értékpapír-vásárláshoz felhasználható hitel. A befektetési hitelügylet célja ügyfeleink rendelkezésére álló saját pénz- és értékpapír-állományuk hitellel történő kiegészítése értékpapír vásárlás céljából.

A befektetési hitel igénybevételével Ön megtöbbszörözheti saját tőkéjét, így nagyobb mértékben profitálhat az árfolyam emelkedésből. Amennyiben Önnek 100,000 Ft van a számláján a befektetési hitel igénybevételével akár 500,000 Ft-ért is vásárolhat részvényeket, és így megötszörözheti hozamát.Természetesen amennyiben az árfolyamok a befektetői várakozással ellentétesen mozdulnak el, úgy az árfolyam-veszteség többszöröződik meg..

Amennyiben szeretné igénybe venni befektetési hitel szolgáltatásunkat vagy szeretne határidős kereskedést folytatni, a számlanyitás során kérje az ügyintézőtől az ehhez szükséges keretszerződéseket (Kiegészítő megállapodás komplex ügyletekre).

Hirdetmények és közzétételek (2017. február 06-tól érvényes):

A befektetési hitelhez kapcsolódó ügyletkötési limitek és a befektetési hitelre vásárolható eszközök köre

Befektetési limit közzététel

 

Grafikonrajzoló

 

Professzionális grafikonrajzoló Portfolio Online Tőzsde felhasználóknak. A Markers grafikonrajzolónak köszönhetően kereskedési döntéseit már a technikai elemzés eszközeire támaszkodva is meghozhatja és segítségével a Budapesti Értéktőzsdén kereskedett összes terméket elérheti, akár napon belüli grafikonokon is.

A grafikonrajzoló havi bruttó díja 1990 Ft.

A Markers program használatához annak letöltése és telepítése szükséges. A programot innen tudja letölteni. A Markers felhasználói kézikönyvét megtekintheti ide kattintva.

Shortolás

Kereskedési napon belül, daytrade ügylet keretében nem csak vételi, hanem eladási ajánlattal is indíthatja pozícióját, így hasznot húzhat a részvényárak napon belüli eséséből is. Short ügylet nyitása jelenleg kizárólag a Budapesti Értéktőzsdén kereskedett részvények esetén érhető el.

Napon túli short tartására is van lehetőség Privát tanácsadói szolgáltatásunk keretében.

Portfolio Online Tőzsde valós idejű adatok

A számlájához kapcsolt valós idejű tőzsdei adatszolgáltatás segítségével folyamatosan követni tudja az árfolyamok alakulását és a lehető leggyorsabban reagálhat azokra.

Előfizető tárgyhavi BÉT részvény forgalmazása Késleltetett Legjobb árszint Legjobb 5 árszint Legjobb 10 árszint
10 millió forintig 0 Ft 900 Ft 2 400 Ft 3 000 Ft
10-20 millió forint között 0 Ft 495 Ft 1 320 Ft 1 650 Ft
20 millió forinttól 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft

 

Amerikai tőzsde

A Portfolio Online Tőzsde felületén többszáz Nasdaq és NYSE részvény is elérhető.  Az amerikai részvény jutalék 0,45% min. 10 USD.

 

Német tőzsde

A frankfurti székhelyű XETRA Európa egyik legnagyobb forgalmú tőzsdéje. Eredetileg német vállalatok részvényeinek adásvételére alapították, de parkettján már az összes fontosabb európai és egyes amerikai cég részvényeivel is kereskednek. A Portfolio Online Tőzsde rendszerében a Deutsche Börse részvényeivel is kereskedhet és ezt már valós időben, késleltetés nélkül is megteheti.

Portfolio Online Tőzsde kereskedési rendszerünkben devizákhoz (EUR, USD, CHF, GBP, JPY) kapcsolódó kényelmes és gyors funkciók érhetőek el:

 • "Devizaváltás" menüpontban átválthatja a befektetésből származó összeget a visszaváltástól számított 30 napon belül forintra, vagy a korábban befektetett forintot más devizára. A váltási megbízás azonnal teljesül.
 • A devizaváltási tranzakciók az aktuális Portfolio Online Tőzsdében látható árfolyamon teljesülnek, díjmentesek, munkanapokon 8:00 és 16:30 között adhatók!
 • Befektetési jegy vételekor a "Devizaváltás" kijelölésével majd az összegek megadásával Ön azt is megadhatja, hogy a devizaegyenlege terhére és / vagy forintegyenlege terhére kívánja megvásárolni a jegyet.
 • A devizaváltás teljesülése azonnali, a befektetési jegy azonban csak az adott elszámolási (T+..) napon kerül értékpapír számlájára.

Valós idejű adatok

Mit nyújtunk Önnek a XETRA Frankfurt és XETRA Bécs real-time adatszolgáltatás keretein belül?

 • Valós idejű árfolyamok DAX30 és ATX20-ban szereplő részvényekre.
 • Valós idejű árfolyamok a Portfolio Online Tőzsde felületén elérhető külföldi ETF-ekre.
 • Valós idejű ajánlati könyv, az 5 legjobb vételi és eladási árszinttel.

Kedvező előfizetési díj a Portfolio Online Tőzsde felhasználók számára!

Előfizető tárgyhavi Xetra Frankfurt részvény forgalmazása Késleltetett Legjobb árszint Legjobb 5 árszint
50.000 euróig 0 EUR 17 EUR1 22 EUR1
50.000 eurótól 0 EUR 0 EUR 0 EUR

 

Osztrák tőzsde

A Bécsi Értéktőzsde Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb értékpapír piaca. A Portfolio Online Tőzsde rendszerében az osztrák piacról az ATX 20 tőzsdeindex 20 részvénye érhető el, sőt most már valós idejű adatokkal is kereskedhet.

Valós idejű adatok

Mit nyújtunk Önnek a XETRA Bécs real-time adatszolgáltatás keretein belül?

 • Valós idejű árfolyamok ATX20-ban szereplő részvényekre.
 • Valós idejű árfolyamok a Portfolio Online Tőzsde felületén elérhető külföldi ETF-ekre.
 • Valós idejű ajánlati könyv, az 5 legjobb vételi és eladási árszinttel.

Kedvező előfizetési díj a Portfolio Online Tőzsde felhasználók számára!

Előfizető tárgyhavi Xetra Frankfurt részvény forgalmazása Késleltetett Legjobb árszint Legjobb 5 árszint
50.000 euróig 0 EUR 17 EUR1 22 EUR1
50.000 eurótól 0 EUR 0 EUR 0 EUR

 

Határidős termékek

A határidős BUX ügyletek költsége 200 Ft kontraktusonként. Az egy kontraktushoz szükséges letét a mindenkori KELER alapletét kétszerese. Határidős ügylet keretében vételi és eladási ajánlatot is megadhat és pozícióját napon túl is tarthatja.

A határidős kereskedés feltétele a Portfolio Online Tőzsde értékpapír értékpapírszámla megléte, valamint határidős kiegészítő keretszerződés aláírása.

 

Portfolio Global

Külföldi részvények

Részvények 29 tőzsdéről, többek között a New York Stock Exchange és a Nasdaq is elérhető a Portfolio Global rendszerében.

Ahhoz, hogy külföldi részvény, határidős tőzsdei és részvény CFD árakat valós időben láthassa,  élő adat előfizetésre van szükség. Ehhez az útmutatónkat itt tekintheti meg. A valós idejű tőzsdei adatokra vonatkozó díjtételek listáját megtekintheti ide kattintva.

Nemesfémek

Kereskedjen arannyal és ezüsttel, tőkeáttételes long vagy short ügyletek segítségével, akár napon túl is. A Portfolio Global-on keresztül többféle devizanemben nyílik lehetősége arany, ezüst, palládium és platinum árfolyamváltozásának lekereskedésére. Ezek a következők: USD, EUR, JPY, AUD vagy HKD.

Határidős piacok

A Portfolio Global rendszerében  határidős kereskedéssel 21 különböző tőzsdéről, 450 különböző terméket érhet el. Így energiahordozók (pl.: olaj, földgáz), nemesfémek (arany, ezüst) devizák, kötvények, mezőgazdasági termények (búza, narancs), részvényindexek, árfolyamváltozásából is profitálhat.

CFD kereskedés

A Portfolio Global rendszerében a világ 20 tőzsdéjének termékei között a CFD-k segítségével és profitáljon az árfolyam erősödésből, vagy az árfolyam csökkenésből akár napon túl is. Mindezt akár 20-szoros tőkeáttéttel. Index és árutőzsdei CFD-k széles választéka is elérhető a kereskedési felületen.

Deviza

 • Deviza FX piac: több mint 160 devizapár
 • Deviza opciók
 • Deviza futures és forward ügyletek

Fedezethiány miatti felszólítás, kényszerlikvidálás (stop/out)

A Portfolio Global számlán lévő fedezet értéke tartalmazza a nyitott pozíciókon nem realizált nyereséget és veszteséget is. Ha ez az érték egy meghatározott szint alá süllyed, a befektető figyelmeztetést kap a rendszeren keresztül (margin call). Az alulfedezett pozícióval rendelkező befektető kétféle megoldást választhat: csökkentheti nyitott pozíciói méretét, vagy számlájára pótfedezetet vonhat be. Ha az ügyfél a felszólításnak nem tesz eleget, úgy valamennyi pozíciója  kényszerlikvidálására számíthat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy meghatározott fedezeti szint elérésénél - akár előzetes felszólítás nélkül is - megnyílik a jog a kényszerlikvidálásra. Az Portfolio Global-ban fedezetlenséggel kapcsolatos kényszerlikvidálás esetén valamennyi margin típusú megbízása és pozíciója zárásra kerülhet! Ezúton is felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy - minden körülményre, még a rendkívüli piaci helyzetből fakadó kockázatokra és a fedezeti követelmények módosítására is gondolva - alakítsák a Portfolio Global Számla fedezettségét annak érdekében, hogy a Kényszerlikvidálást elkerülhessék.

Swap pont számítás (deviza FX)

Devizapár első tagja a fix deviza, a második a változó deviza. A swap pont számítás a következőképp történik:

Long pozíció: A fix devizára betéti kamatot számolunk a következők szerint: LIBID - felár (ez a nyitott pozícióra 0,35%, el nem számolt nyereségre illetve veszteségre 0,75%). A változó devizára hitelkamatot számolunk LIBOR + felár (nyitott pozícióra szintén 0,35%, el nem számolt nyereségre illetve veszteségre 0,75%).

A betéti és hitelkamat különbözetét osztva 360-nal megkapjuk a napi kamatot százalékosan. Ebből megkapjuk a swap pontot, ha a százalékos értéket felszorozzuk a deviza fx árfolyamával. A swap pont mértékével minden nap korrigáljuk a bekerülési árat.

Short pozíció: A fix devizára hitelkamatot számolunk a következők szerint: LIBOR + marzs (ez a nyitott pozícióra 0,35%, el nem számolt nyereségre illetve veszteségre 0,75%). A változó devizára betéti kamatot számolunk LIBID - marzs (nyitott pozícióra szintén 0,35%, el nem számolt nyereségre illetve veszteségre 0,75%).

A betéti és hitelkamat különbözetét osztva 360-nal megkapjuk a napi kamatot százalékosan. Ebből megkapjuk a swap pontot, ha a százalékos értéket felszorozzuk a deviza fx árfolyamával. A swap pont mértékével minden nap korrigáljuk a bekerülési árat.

Fontos tudnivalók

A deviza fx piacon a lezárt ügyletek elszámolása két banki munkanap alatt történik meg. A T nap végéig le nem zárt deviza fx ügyleteknél a devizapár mindkét lábára megtörténik az ún.  tom/next swappontok elszámolása, az ún. rollover vagy átgörgetés.

 

 

Fx pozíció napon túli megtartása esetén tehát a rollover-t minden nap elvégezzük egészen addig, amíg a befektető nem zárja pozícióját. Ilyen módon a nyitott deviza fx pozíciót a befektető bármeddig tarthatja.