Portfolio Online Tőzsde

Az Erste Befektetési Zrt. - Portfolio Online Tőzsde befektetési szolgáltatások díjjegyzéke (hatályos 2020. április 18-tól)  itt érhető el
Az Erste Befektetési Zrt. - Portfolio Online Tőzsde internetes hirdetménye (hatályos 2021. július 21-től)  itt érhető el
A díjjegyzék 2021. július 21. napjával történő módosításának közleménye innen érhető el.
Az Erste Befektetési Zrt. hatályos díjjegyzéke
Az Erste Befektetési Zrt. üzleti szabályzata
Az Erste Befektetési Zrt. üzleti díjjegyzéke
Felhasználói kézikönyv

Magyar piac

A BÉT-en jegyzett értékpapírok vétele és eladási esetén 0,3%, minimum 200 Ft a kereskedési költség napon túli ügyletek esetén. Napon belüli ügyletek (daytrade) esetében a díjtétel ~0,15%, minimum 200 Ft mind a vételi, mind az eladási ügyletlábra felszámítva.

(Nálunk nem kell előre megadni, hogy napon belül szándékozol lezárni pozíciódat. A rendszer a nap végén ellenőrzi, hogy azonos részvényben, azonos mennyiséggel mennyi vételed és eladásod volt, és amennyiben a vételi és az eladási oldal darabszáma azonos, úgy az eladási oldal jutalékát jóváírják a számládon. Amennyiben a kettő mérete különbözik egymástól, úgy a kisebb darabszámú tranzakció jutalékát írják jóvá. Így a vételi oldal 0,3%-os jutaléka a díja a teljes napon belüli adásvételnek.)

Határidős ügyletekkel 200 Ft/kontraktus áron van lehetőséged kereskedni.

Amerikai piacok

A tőzsdei bizományosi díj a Nasdaq és NYSE piacán kereskedett USD-ben jegyzett részvények esetén 0,45%, minimum 10 USD. Ezen piacok vonatkozásában daytrade kedvezmény nincs.

Német és osztrák piacok

A tőzsdei bizományosi díj a DAX és az ATX piacán kereskedett euróban jegyzett részvények esetén 0,3%, minimum 7 euró. Ezen piacok vonatkozásában daytrade kedvezmény nincs.

Portfolio Global Díjjegyzék

Portfolio Global deviza-, CFD-, index CFD kondíciós lista
deviza_cfd_index_cfd_kondiciok.pdf
FX és CFD fedezeti követelményváltozások 2016. november 3-tól.

Portfolio Global díjjegyzék 2019. január 3-től:
PortfolioGlobal Dijjegyzek170311 (PDF)

Közzététel a díjjegyzék módosításáról:
Közzététel díjjegyzék módosulásáról (Word)

Portfolio Global hirdetmény 2019. január 3-tól:
Portfolio Global Hirdetmény a kapcsolódó közzététel pedig ITT érhető el.

Real-time előfizetés

Ahhoz, hogy egyes termékek esetében az adatokat valós időben láthasd, élő adat előfizetésre van szükség. Ehhez az útmutatónkat itt tekintheted meg. A tőzsdei valós idejű adatdíjak a Portfolio Global számlán kerülnek terhelésre. A valós idejű tőzsdei adatokra vonatkozó díjtételek listáját itt tekintheted meg.

CFD finanszírozási költségek

A tőkeáttételes CFD pozíciókat kereskedési napon túli megtartás esetén finanszírozni kell. A másnapra átvitt nyitott CFD pozíció, kamatfizetési kötelezettséget vagy jogosultságot von maga után. Long pozíció esetén az overnight kamatot a befektetőnek kell megfizetnie, amit a LIBOR + marzs osztva 360 (vagy 365) nappal számítanak ki. Short pozíció esetén a LIBID - marzs osztva 360 (vagy 365) nap a számítás alapja. Short pozíció esetén kamatjóváírás és kamatfizetési kötelezettség keletkezése egyaránt elképzelhető. Napon belüli kereskedés esetén nincsen kamatfizetési kötelezettség és kamatra való jogosultság sem. A kamatot mindig a bekerülési ár szerint megnyitott teljes pozíció után számítjuk ki, legyen szó long vagy short pozícióról.

Demószámlával kockázat nélkül, díjmentesen kipróbálhatod a kereskedést. A demó rendszerben valós idejű árfolyamadatokkal, 30 napig tesztelheted platformunkat, valamint a beépített professzionális grafikonrajzolót.

Kipróbálom
×
Biztonsági figyelmeztetés! A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 77%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését, és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.