Portfolio Online Tőzsde

Az Erste Befektetési Zrt. - Portfolio Online Tőzsde internetes hirdetménye (hatályos 2024. április 30-tól) itt érhető el
Az internetes hirdetmény 2024. április 30. napjával történő módosításának közleménye innen érhető el.
A díjjegyzék 2024. március 7-ével történő módosításának közleménye innen érhető el.
Az Erste Befektetési Zrt. üzleti szabályzata
Az Erste Befektetési Zrt. üzleti díjjegyzéke
Felhasználói kézikönyv

Magyar piac

A BÉT-en jegyzett értékpapírok vétele és eladási esetén 0,35%, minimum 390 Ft a kereskedési költség napon túli ügyletek esetén. Napon belüli BÉT ügyletek (Day-trade) esetén az Ügyfél ajánlatai megadásakor a BÉT bizományosi díjak kerülnek feltüntetésre . Tőzsdezárást követően amennyiben az ügyfélnek azonos termékből azonos alszámlán, ellentétes irányban, azonos mennyiségre adott megbízásai voltak, melyek azonos BÉT kereskedési napon teljesültek, úgy a díjak megállapítása a következő:
Amennyiben a vételi és eladási oldalon található teljesült mennyiség (darabszám) teljesen azonos (adott megbízáson belül a részteljesülést is figyelembe véve), úgy az eladási oldal jutalék összegének 75%-át az Erste Befektetési Zrt. jóváírja az ügyfélszámlán. Amennyiben vételek és eladások különböző mennyiségben teljesültek adott termékre (adott megbízáson belül a részteljesülést is figyelembe véve), úgy a vételi és eladási mennyiségek közül a kisebb mennyiség oldalának bizományosi díjának 75%-a (vagy több teljesülés esetén a bizományosi díjak összesített értékének 75%-a) kerül jóváírásra.

Határidős ügyletekkel 200 Ft/kontraktus áron van lehetőséged kereskedni.

Amerikai piacok

A tőzsdei bizományosi díj a Nasdaq és NYSE piacán kereskedett USD-ben jegyzett részvények esetén 0,35%, minimum 7 USD. Ezen piacok vonatkozásában daytrade kedvezmény nincs.

Német és osztrák piacok

A tőzsdei bizományosi díj a DAX és az ATX piacán kereskedett euróban jegyzett részvények esetén 0,35%, minimum 9 euró. Ezen piacok vonatkozásában daytrade kedvezmény nincs.

Portfolio Global Díjjegyzék

Portfolio Global deviza-, CFD-, index CFD kondíciós lista
deviza_cfd_index_cfd_kondiciok.pdf
FX és CFD fedezeti követelményváltozások 2016. november 3-tól.

Portfolio Global díjjegyzék 2022. augusztus 1-től:
PortfolioGlobal Díjjegyzék (PDF)

Közzététel a díjjegyzék módosításáról:
Közzététel díjjegyzék módosulásáról (PDF)

Portfolio Global hirdetmény 2019. január 3-tól:
Portfolio Global Hirdetmény a kapcsolódó közzététel pedig ITT érhető el.

Real-time előfizetés

Ahhoz, hogy egyes termékek esetében az adatokat valós időben láthasd, élő adat előfizetésre van szükség. Ehhez az útmutatónkat itt tekintheted meg. A tőzsdei valós idejű adatdíjak a Portfolio Global számlán kerülnek terhelésre. A valós idejű tőzsdei adatokra vonatkozó díjtételek listáját itt tekintheted meg.

CFD finanszírozási költségek

A tőkeáttételes CFD pozíciókat kereskedési napon túli megtartás esetén finanszírozni kell. A másnapra átvitt nyitott CFD pozíció, kamatfizetési kötelezettséget vagy jogosultságot von maga után. Long pozíció esetén az overnight kamatot a befektetőnek kell megfizetnie, amit a LIBOR + marzs osztva 360 (vagy 365) nappal számítanak ki. Short pozíció esetén a LIBID - marzs osztva 360 (vagy 365) nap a számítás alapja. Short pozíció esetén kamatjóváírás és kamatfizetési kötelezettség keletkezése egyaránt elképzelhető. Napon belüli kereskedés esetén nincsen kamatfizetési kötelezettség és kamatra való jogosultság sem. A kamatot mindig a bekerülési ár szerint megnyitott teljes pozíció után számítjuk ki, legyen szó long vagy short pozícióról.

Demószámlával kockázat nélkül, díjmentesen kipróbálhatod a kereskedést. A demó rendszerben valós idejű árfolyamadatokkal, 30 napig tesztelheted platformunkat, valamint a beépített professzionális grafikonrajzolót.

Kipróbálom
×
Biztonsági figyelmeztetés! A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 64%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését, és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.