Azt gyorsan leszögezem, hogy hosszabb távra szerintem jó lehetőség már a Deutsche Bank (DB), és elvileg a márciusi mélypont jó időre kijelölhettte az aljat, és a következő év arról szólhat (?) majd, hogy az árfolyam visszamászik 10, illetve 13-18 euró közé.

A rövidebb távú kép az érdekes most, ott pedig az alábbi 2 szcenáriót látom:

1) Optimistább (kék szaggatott vonal): a július 30-ai 7,30 eurós leszúrás a 200 napos mozgóra elegendő korrekció volt, és most egy 7,60 - 8,10 euró közötti konszolidáció után megindulhat felfelé az árfolyam.

2) Kicsit pesszimistább (piros szaggatott vonal): van egy emelkedő trendvonal a márciusi mélypont óta, ezt törte (kioldalazott) az árfolyam, illetve június-július között kialakult egy dupla csúcs, amiből volt is egy letörés, de nem ért célárat. Ugyanakkor sokszor megfigyelhető az a tendencia, hogy az árfolyam ilyenkor visszatér a korábbi sávjába, az utolsó nagyobb lefelé tartó mozgás 61,8%-os Fibo szintjéig (8,47 euró környéke, ami meg is volt), és utána jön az újabb lefordulás, és az egyenlő nagyságú mozgás elve alapján lejön az árfolyam kb. 6,6 euróig. Ez amúgy kb egybe esne a korábbi dupla csúcs eredeti célárával is, és majd csak utána lehetne fordulatot várni.

Deutsche Bank napos bontású grafikon
Deutsche Bank napos bontású grafikon

Természetesen valamilyen komplexebb forgatókönyv is elképzelhető annak fényében, hogy mennyi lehetséges kockázat van a tőkepiacokon az előttünk álló hónapokban, de a fentiek alapján jól behatárolhatóak a kereskedési stratégiák, valamint a megfelelő kockázatkezelés, stop-loss szintek is.

Címlapkép forrása: Getty Images

További cikkeink

Alibaba : a legolcsóbb tech részvény a piacon
Alibaba : a legolcsóbb tech részvény a piacon

A várakozásoknál rendre jobb eredményeket hoz a cég, mégis lejtőre került..

| Bence Balázs |

SP500-index: a tőzsdék örömujjongása
SP500-index: a tőzsdék örömujjongása

A Wall Street örül a bizonytalan eredménynek is..

| Kovács Karád |

Nokia: az elfeledett óriás
Nokia: az elfeledett óriás

Pedig meghatározó szereplője a technológiai szektornak..

| Kovács Karád |

Szójabab: van minek örülni
Szójabab: van minek örülni

Izgalmas folytatás jöhet..

| Kovács Karád |